sssst! hier rijpen de tomaten…..

Hier en daar zie je ze verschijnen: de eerste rode blos op de tomaten. Het lange wachten wordt hopelijk binnenkort beloond met een massa overheerlijke tomaten. Er gaat niets boven de smaak van een tomaat die je rijp van de struik kan plukken.

Van het kleine zaadje dat eind maart in de verwarmde grond gaat, het verspenen en het opkweken van het kleine tengere plantje, het definitief uitplanten half mei in de volle grond en het met de nodige zorg dieven van de planten tot de hopelijk volrijpe rode vruchten vanaf augustus.

Ik zeg hier wel degelijk elke keer ‘hopelijk’, want de gevreesde tomatenplaag kan nog elk moment genadeloos toeslaan. Hout vasthouden, maar tot nu toe geen enkel spoor van deze ziekte. Of dit ligt aan de mooie maand juli of aan het experiment met het uitgebreide afdak boven de planten, durf ik niet zeggen. Ik weet enkel dat we vorig jaar rond eind juni al prijs hadden. wordt uiteraard vervolgd…

tomaten

Advertenties

One thought on “sssst! hier rijpen de tomaten…..

  1. Buiten tomaten moet je altijd beschermen tegen de regen, mijn tuinbuurman zegt altijd tegen medetuinders “je moet een bushokje voor je buitentomaten bouwen” dit om de gevreesde aardappelziekte fytoftora te voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s