champagne uit eigen tuin

Een drietal weken geleden heb ik voor het eerst zelf champagne van vlierbloesem gemaakt. Gisteren hebben we daar voor het eerst van geproefd. Het resultaat smaakte naar nog!

Recept
Ingrediënten:

  • een 20-tal vlierbloesemschermen
  • 675 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 4,5 liter water

Meng de bloemen met het water en roer krachtig. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Schil de citroenen met en dunschiller, zodat je enkel het geel van de schil hebt. Voeg de gele schillen en het sap van de citroenen toe aan het water. Voeg ook de azijn toe.

Dek het mengsel af met een handdoek en laat 24 uur staan bij kamertemperatuur. Giet de volgende dag de vloeistof door een zeef in plastic frisdrankflessen. Laat de flessen twee weken dicht en bewaar ze op kamertemperatuur. Na twee weken heb je een zoete bruisende champagne met de zalige geur van vlierbloesem. Schol!

champagne

heerlijke vlierbloesemchampagne uit eigen tuin

 

Advertenties

2 thoughts on “champagne uit eigen tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s